Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
0.33 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łby oczyszczone z oczu i skrzeli opłucz dokładnie i zalej w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, razem z zielem angielskim i liściem laurowym, ok. 45 minut. Następnie wywar przededź a z łbów obierz kawałeczki mięsam, odłóż je.
Krok 2
Do wywaru dodaj włoszczyznę - posiekane albo starte na tarce warzywa takie jak marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Dodaj też chili i suchy makaron. Składniki powinny być przykryte płynem jakieś 5 cm nad nimi. Gotuj aż makaron zmięknie.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe, mini kostki pietruszkowe. Dopraw do smaku przyprawą delikat i ew. solą. Dorzuć kawałki mięsa z łbów. Podawaj obficie posypując natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej