Klasyczna zupa rybna z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa rybna z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i potnij w kostkę.

Krok 2

Zalej je ok. 1 litrem lekko osolonej wody i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przecedzony wywar rybny, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączone z zalewy małże.

Krok 4

Dopraw szczyptą szafranu i gotuj przez kolejne 5-10 minut.

Krok 5

Zabiel śmietaną, dopraw pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej