
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
0.25 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
500 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia oczyść i usuń ości pęsetą.
Krok 2
Wlej piwo i litr wody. Wrzuć śliwki, rodzynki i migdały. Ugotuj.
Krok 3
Po ugotowaniu zmiksuj.
Krok 4
Dodaj oczyszczone kawałki karpia i gotuj około 30 minut. Dopraw sola i pieprzem.
Krok 5
Dodaj cukrier, wino oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej