
Składniki
1 litr
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
30 gramów
80 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.
Krok 2
Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.
Krok 4
Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej