Zupa rybna z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

350 gramów

50 gramów

1.5 litra

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, a następnie oddziel mięso od kości, pokrój na kawałki i włóż do wywaru.

Krok 2

Warzywa oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i również umieść w wywarze. Gotuj około 30 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.

Krok 4

Dodaj chrzan i dopraw solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej