Pikantna czerwona zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna czerwona zupa rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1

1 pęczek

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opłucz i oczyść. Karpia pokrój w dzwonka, płocie w mniejsze kawałki. Umyte warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w talarki, posiekaj drobno natkę pietruszki.

Krok 2

W dużym garnku nastaw 2 litry wody, włóż płocie, starte warzywa, posiekaną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 40 minut.

Krok 3

Z gotowego wywaru wyjmij płocie i jarzyny. Jarzyny przetrzyj przez gęste sito. Do garnka z odcedzonym wywarem włóż przetarte jarzyny, dodaj łyżkę oliwy, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową i pieprz cayenne.

Krok 4

Całość powtórnie zagotuj, dopraw do smaku. Następnie do gotującej się na małym ogniu zupy włóż karpia, gotuj ok 8 min. Ugotowaną delikatnie wyjmij i usuń ości. Do miseczek włóż po 1-2 dzwonka karpia i zalej zupą. Podawaj z ostra papryką i posypaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z jarmużem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej