Hiszpańska zupa z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.

Krok 4

Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.

Krok 5

Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej