Krupnik po Gdańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik po Gdańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
350 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody, kostki Rosołu z kury Knorr i Bulionetki domowej wołowej Knorr.

Krupnik po Gdańsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gotującego się wywaru, gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik po Gdańsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój parówki w plasterki. Cebule drobno posiekaj.

Krupnik po Gdańsku - Krok 3

Krok 4

Drobno pokrojoną cebulę podsmaż, dodaj do kaszy razem z parówkami pod koniec gotowania (po około 15 min).

Krupnik po Gdańsku - Krok 4

Krok 5

Jajka pokrój na kawałki, zalej gorącą zupą. Krupnik po Gdańsku podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Krupnik po Gdańsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik po GdańskuKrupnik po Gdańsku

Przygotuj wywar z wody, kostki Rosołu z kury Knorr i Bulionetki domowej wołowej Knorr.