
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
3 sztuki
3 łyżki
0.2 szklanki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, zalej w garnku 1,5 litra zimnej wody. Dodaj pokruszone grzyby. Gotuj 30 minut a potem wywar przecedź - wyjmij skrzydełka i obierz mięso od kości, mięso zachowaj. Grzybki dodaj z powrotem do wywaru.
Krok 2
Do wywaru wrzuć także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wypłukaną kaszę, dorzuć kostkę rosołową, gotuj 10 minut.
Krok 3
Na patelni roztop masło, podsmaż na nim włoszczyznę, przełóż do zupy i gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie, ew. uzupełnij zupę wodą gdyby była zbyt gęsta. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej