Krupnik grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik grzybowy

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

3 łyżki

0.2 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, zalej w garnku 1,5 litra zimnej wody. Dodaj pokruszone grzyby. Gotuj 30 minut a potem wywar przecedź - wyjmij skrzydełka i obierz mięso od kości, mięso zachowaj. Grzybki dodaj z powrotem do wywaru.

Krok 2

Do wywaru wrzuć także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wypłukaną kaszę, dorzuć kostkę rosołową, gotuj 10 minut.

Krok 3

Na patelni roztop masło, podsmaż na nim włoszczyznę, przełóż do zupy i gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie, ew. uzupełnij zupę wodą gdyby była zbyt gęsta. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej