
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
6 łyżek
1.5 litra
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Płuczemy i wkładamy do garnka.
Krok 2
Dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki oraz obraną i pokrojoną w kawałki marchew.
Krok 3
Zalewamy bulionem, solimy i gotujemy około 40 minut, do zmięknięcia warzyw.
Krok 4
Rozgniatamy je widelcem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku.
Krok 5
Przed podaniem zabielamy śmietaną i posypujemy pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej