
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
6 ziaren
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Z włoszczyzny, cebuli, kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i przypraw ugotuj wywar.

Krok 2
Do gorącego wywaru włóż umyte, oczyszczone i podzielone na kawałki ryby (lub odpady: głowy itp.). Gotuj razem około pół godziny (ewentualnie dopraw do smaku) i przecedź.

Krok 3
Podawaj z makaronem lub gotowanymi w zupie małymi kluseczkami kładzionymi.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa rybna
Zupa rybna to danie obecne niemal we wszystkich kuchniach świata. Przyrządzana z ryb rzecznych oraz morskich, często w towarzystwie owoców morza, a nawet rybiej ikry, ma swoich wielkich fanów. Tym, co dodaje zupie rybnej popularności, jest intensywny, esencjonalny smak, który może być pogłębiany poprzez rozmaite dodatki. Najczęściej są to zioła, takie jak tymianek czy ziele angielskie, a w wersjach bardziej eksperymentalnych chili, bazylia, estragon i zioła prowansalskie. Zupa rybna, choć jest daniem w miarę prostym, zazwyczaj smakuje koneserom wykwintnej kuchni. Dlatego jeśli chcesz zadziwić przyjaciół kulinarnymi umiejętnościami, podaj im zupę rybą w popularnej wersji na włoszczyźnie, którą proponujemy w przepisie, lub dopraw ją np. pomidorami i ostrą papryką. Zupa świetnie smakuje w połączeniu z makaronem, kluseczkami lub grzankami. Najlepiej przyrządzać ją ze świeżych ryb. Jeśli czujesz, że to danie, którego musisz spróbować już dziś, zajrzyj do naszego przepisu!