Zupa jesienna z ciecierzycą i dynią - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z włoskim grochem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać 500ml wody.Warzywa umyć,obrać,pokroić w kawałki.Gotować z bulionem cielęcym do miękkości.

Krok 2

Na końcu dodać ciecierzycę z puszki(łyzkę odłożyć) i mini kosteczkę pietruszka,chwilkę zagotować i dokładnie wszystko zmiksować blenderem.Doprawic do smaku.Podawać z odłożoną ciecierzycą z puszki.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpańska zupa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej