Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy by powstała kieszeń którą nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami suszonych pomidorów Kieszenie zamknąć i posypać przyprawą do soczystego kurczaka z papryką i rozmarynem Przygotowaną pierś wkładamy do dołączonej torebki.I odstawiamy na 30 minut

Krok 2

. Szpinak przesmażyć pod koniec dodając 2 łyżki śmietany, masło i doprawiając solą i pieprzem, smażyć do uzyskania zwartej masy. A paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika pieczemy około 25 minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić. Obieramy ze skórki, kroimy na paski.

Krok 3

Torebkę wraz z zawartością wrzucamy na... nie, nie na blachę ale na patelnię grillową! Na 10-15 minut.

Krok 4

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w temp 200 stopni.

Krok 5

No to teraz podajemy, czyli na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje. Smacznego.

Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - Krok 5
Mariola

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej