Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy by powstała kieszeń którą nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami suszonych pomidorów Kieszenie zamknąć i posypać przyprawą do soczystego kurczaka z papryką i rozmarynem Przygotowaną pierś wkładamy do dołączonej torebki.I odstawiamy na 30 minut
Krok 2
. Szpinak przesmażyć pod koniec dodając 2 łyżki śmietany, masło i doprawiając solą i pieprzem, smażyć do uzyskania zwartej masy. A paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika pieczemy około 25 minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić. Obieramy ze skórki, kroimy na paski.
Krok 3
Torebkę wraz z zawartością wrzucamy na... nie, nie na blachę ale na patelnię grillową! Na 10-15 minut.
Krok 4
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w temp 200 stopni.
Krok 5
No to teraz podajemy, czyli na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje. Smacznego.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej