
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
20 gramów
20 gramów
20 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę ugotuj w 1 litrze lekko osolonej wody ok 10 minut aż zmięknie.
Krok 2
Dodaj zupę cebulową Knorr, dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 2-3 minuty na małym ogniu.
Krok 3
Następnie zmiksuj zupę blenderem na gładki krem.
Krok 4
W między czasie spraż ziarna na suchej patelni. Zupę podawaj posypaną ziarnami i listkami natki pietruszki.

Dobra rada:
Do zupy świetnie pasują płatki chili, pokruszona feta lub świeża kolendra.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa zupa z soczewicy
Jeśli zajmujesz się codziennym przyrządzaniem posiłków, z soczewicą dobrze jest się zaprzyjaźnić. Jej kolorowe odmiany mają różnorodne właściwości i zastosowania kulinarne. Od gęstych potrawek aż po wegetariańskie pulpety. Obawiasz się, że jest to składnik, który wymaga specjalnego traktowania? Zapoznaj się z przepisem na zupę z czerwonej soczewicy, którą bez żadnych komplikacji przygotujesz w zaledwie 20 minut.
Dla kogo?
Zupa z soczewicy będzie odpowiednia dla wszystkich, którzy od klasycznej jarzynowej wolą gładkie kremy warzywne.
Na jaką okazję?
Po spędzeniu całego dnia poza domem masz ochotę na domowy posiłek? Postaw na kremową i szybką w przygotowaniu zupę z soczewicy.
Czy wiesz, że?
Możesz eksperymentować z różnymi odmianami soczewicy, ale ugotowanie czerwonej trwa zdecydowanie najkrócej. Nie ma potrzeby jej wcześniejszego namaczania.
Dla urozmaicenia:
Wśród ziaren, którymi posypiesz zupę z soczewicy tuż przed podaniem, może znaleźć się także czarnuszka o pikantnym i korzennym posmaku.