Zupa pomidorowa z soczewicą
Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 garść
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Rozgrzać w garnku oliwę i podsmażyć cebulę, czosnek, imbir.
Krok 2
Dodać przepłukaną soczewicę oraz przyprawy, smażyć 1 minutę, zalać wodą do przykrycia wszystkich składników i gotować 15 min, aż soczewica będzie miękka.
Krok 3
Dodać pomidory i gotować kolejne 10 minut.
Krok 4
Po 10 minutach gotowania dodać napój kokosowy i wszystko dokładnie zblendować. Serwować z amarantusem, pestkami i natką z pietruszki.

Dobra rada:
Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej