Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidoramiTuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.