Tradycyjny barszczyk ukraiński z fasolą - przepis | Przepisy.pl pixel

Ukraiński barszczyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

null

4 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.

Krok 2

Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.

Krok 3

Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.

Krok 4

Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.

Krok 5

Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.

Krok 6

Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej