
Składniki
1 sztuka
4 szklanki
0.2 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń pestki i włókna, pokrój w kostkę.
Krok 2
Zalej wodą i gotuj do momentu, gdy dynia się rozgotuje.
Krok 3
Zestaw z ognia przetrzyj przez sito lub zmiksuj.
Krok 4
Z mąki i jaja zagnieć twarde ciasto, wyrób i posiekaj w zacierki.
Krok 5
Wrzucaj kluski na wrzące mleko i ugotuj, gdy będą już dobre wymieszaj razem z musem dyniowym i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej