Łosoś zapiekany w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

9 sztuk

400 gramów

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem ze śmietanką, jedno zostaw, dopraw do smaku i wylej na patelnię.

Krok 2

Dodaj groszek i mieszaj, aż jajka się zetną.

Krok 3

Na wierzchu ułóż plaster wędzonego łososia i oprósz posiekaną dymką.

Krok 4

Ciasto francuskie rozwiń i na środku ułóż przygotowany omlet. Zawiń jak w kopertę, wysmaruj roztrzepanym pozostałym jajkiem.

Krok 5

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej