Jednogarnkowy makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

150 gramów

250 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

0.5 pęczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, marchew oraz dymkę i następnie pokrój w plasterki. Grzyby pokrój na ćwiartki.

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż marchew z grzybami. Po chili dodaj dymkę.

Krok 3

Wlej 650 ml wody i śmietanę. Dodaj fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Teraz dodaj makaron, przykryj naczynie i gotuj na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Zamieszaj od czasu do czasu.

Krok 5

Natkę pietruszki posiekaj i posyp gotowe danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Makaron podawaj z świeżo tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jednogarnkowy makaronJednogarnkowy makaron

Ach, spaghetti! Nie można go nie lubić – długi makaron nie tylko świetnie wygląda na talerzach, ale też dostarcza mnóstwa zabawy podczas degustacji. Czy próbowaliście już spaghetti w wersji orkiszowej? Koniecznie uzupełnijcie swoje menu o ten produkt. Odrabianie kulinarnej pracy domowej będzie ogromną uciechą dla podniebienia.

Dla kogo?

Dania makaronowe mają wielkie grono wielbicieli. Po skosztowaniu jednogarnkowego makaronu z marchwią, pieczarkami oraz dymką też wpiszecie się do tego smakowitego klubu.

Na jaką okazję?

Smaczny, szybki i prosty sposób na obiad – takich przepisów nigdy dość! Zwłaszcza gdy terminarz pęka w szwach, a czas na gotowanie musicie znaleźć między pracą, szkołą, delegacjami, kursami i realizowaniem swoich pasji.

Czy wiesz, że?

Ziarna orkiszu charakteryzują się grubą łuską, która chroni wnętrze przed szkodnikami. Za sprawą niezrównanej odporności stał się jednym z ulubionych zbóż rolników.

Dla urozmaicenia:

Pokrojony w plasterki seler naciowy sprawdzi się jako barwny i chrupiący dodatek do makaronu.