
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
150 gramów
250 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj grzyby, marchew oraz dymkę i następnie pokrój w plasterki. Grzyby pokrój na ćwiartki.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż marchew z grzybami. Po chili dodaj dymkę.
Krok 3
Wlej 650 ml wody i śmietanę. Dodaj fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Teraz dodaj makaron, przykryj naczynie i gotuj na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Zamieszaj od czasu do czasu.
Krok 5
Natkę pietruszki posiekaj i posyp gotowe danie.

Dobra rada:
Makaron podawaj z świeżo tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jednogarnkowy makaron
Ach, spaghetti! Nie można go nie lubić – długi makaron nie tylko świetnie wygląda na talerzach, ale też dostarcza mnóstwa zabawy podczas degustacji. Czy próbowaliście już spaghetti w wersji orkiszowej? Koniecznie uzupełnijcie swoje menu o ten produkt. Odrabianie kulinarnej pracy domowej będzie ogromną uciechą dla podniebienia.
Dla kogo?
Dania makaronowe mają wielkie grono wielbicieli. Po skosztowaniu jednogarnkowego makaronu z marchwią, pieczarkami oraz dymką też wpiszecie się do tego smakowitego klubu.
Na jaką okazję?
Smaczny, szybki i prosty sposób na obiad – takich przepisów nigdy dość! Zwłaszcza gdy terminarz pęka w szwach, a czas na gotowanie musicie znaleźć między pracą, szkołą, delegacjami, kursami i realizowaniem swoich pasji.
Czy wiesz, że?
Ziarna orkiszu charakteryzują się grubą łuską, która chroni wnętrze przed szkodnikami. Za sprawą niezrównanej odporności stał się jednym z ulubionych zbóż rolników.
Dla urozmaicenia:
Pokrojony w plasterki seler naciowy sprawdzi się jako barwny i chrupiący dodatek do makaronu.