Warzywa po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
760 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolę i kukurydzę odcedź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Warzywa po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż paprykę, a następnie dodaj pozostałe warzywa z puszki.

Warzywa po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Do warzyw dodaj 3-4 łyżki wody i sos Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw posiekaną kolendrą. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, dodaj do tak przygotowanych warzyw szczyptę mielonego kminu i ostrej papryki.

Warzywa po meksykańsku  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Magda Majewska

    Magda Majewska , 25.03.2020

    Bardzo szybkie i pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Ziolkowski

    Tomasz Ziolkowski , 23.10.2015

    Fasola na kolacje? naprawde wybitny dietetyk to wymyślił:-):-):-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Jaworski

    Darek Jaworski , 22.10.2015

    Czyli meksykanin w warzywach :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Ladzińska

    Zofia Ladzińska , 22.10.2015

    Uwielbiam warzywa po meksykańsku od kilku miesięcy,są pyszne!jelita są czyste,wątroba też zadowolona.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Rudnicki

    Robert Rudnicki , 22.10.2015

    Może Meksyk w kuchni, ale na pewno w wątrobie ;-0

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bajaderka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po meksykańsku Warzywa po meksykańsku

Kuchnia meksykańska staje się coraz bardziej popularna w Polsce. Jest ostra, kolorowa i niesamowicie smaczna. Bazuje na czerwonej fasoli, kukurydzy i czerwonej papryce. Jeśli nie masz pomysłu na sałatkę, a lubisz dania o mocnym smaku, wypróbuj specjał rodem z Meksyku, czyli aromatyczne warzywa po meksykańsku. Ta mieszanka fasoli i kukurydzy z puszki, papryki oraz przypraw na pewno będzie ci smakowała. Charakteru daniu dodać możesz dzięki kolendrze, papryczce chili i kminowi. Podsmażone warzywa zalej aksamitnym sosem do warzyw na ciepło. Tak przygotowaną potrawę możesz skropić sokiem z limonki. Danie podawaj z mięsem lub jedz jako drobną przekąskę, np. z ryżem. Warzywa możesz również umieścić w tortilli czy tacos i skomponować prawdziwie meksykańskie danie, które będzie można zjeść zarówno na obiad, kolację jak i lunch w pracy. W każdym przypadku efekt będzie niezwykle pyszny. Smacznego!