Curry z krewetek z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

400 mililitrów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w rondlu, dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zacznie się rumienić.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Smaż i mieszaj około minutę.

Krok 3

Wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny, dodaj cukier i zagotuj.

Krok 4

Dodaj pomidory i gotuj przez 2 minuty.

Krok 5

Dodaj krewetki i gotuj do czasu, gdy przestaną być przezroczyste. Przypraw listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej