
Składniki
2 sztuki
1 kilogram
4 łyżki
120 gramów
600 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 litra
2 łyżki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj półtorej szklanki wody z cukrem aż powstanie syrop. Pokrój ananasa w kostkę i dodaj go do gotującego się syropu a następnie delikatnie wyciągnij.
Krok 2
Drobno skrój seler i cebulę, mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Przypraw mięso przyprawą Knorr, a następnie obtocz je w mące.
Krok 4
Teraz wyłóż mięso na talerz i przykryj je folią aluminiową. Rozgrzej na patelni świeży olej i masło i wrzuć na to seler i cebulę. Smaż aż się zarumienią.
Krok 5
Wsyp do tego rodzynki, wiórki kokosowe, curry i jabłka skrojone w kostkę. Zostaw wszystko przez minutę na średniej wielkości ogniu ciągle mieszając. Wrzuć mięso na patelnię, dolej trochę bulion i poczekaj aż zacznie wrzeć.
Krok 6
Teraz zakryj patelnię i na mniejszym ogniu duś przez 10 minut. Na koniec dodaj do potrawy śmietanę i ananasa. Serwuj z ryżem basmati.
Krok 3
Smaż je oleju i maśle dopóki się nie zarumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej