Łagodna wołowina curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łagodna wołowina curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z rosołu pokrój w grubą kostkę. Cebulę, jabłko oraz brzoskwinię pokrój w cząstki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozgnieciony czosnek, imbir oraz cebulę. Dodaj mięso oraz owoce.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wsyp do smażących się składników i zalej szklanką wody. Doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z bananem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej