
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1.5 łyżki
0.5 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę wypłucz i zostaw namoczoną na noc. Następnego dnia ugotuj jajka na twardo, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Następnie dodaj soczewicę, wlej pół szklanki wody.
Krok 3
Kiedy soczewica będzie miękka, dodaj pokrojone jajka, wymieszaj i duś jeszcze 5 minut.
Krok 4
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz garam masalę i smaż przez ok. 10 minut ciągle mieszając.
Krok 5
Dodaj curry w paście, bulion Knorr i duś pod przykryciem przez 15 minut aż soczewica zmięknie.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej