
Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
120 gramów
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 4
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.
Krok 6
Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej