
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
200 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka oraz cebulę pokrój w paski i przesmaż razem na rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 2
Całość zalej 200 ml wody. Następnie wlej śmietanę i zagotuj.

Krok 3
Dodaj groszek.

Krok 4
Zmniejsz ogień. Całość dopraw do smaku pokruszoną kostką Knorr i gotuj jeszcze 8 minut. Danie podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka z groszkiem
Potrawka z kurczaka z groszkiem to danie, które powinieneś zapisać w kategorii „ulubione” w swoich notatnikach z przepisami. Czym się wyróżnia? Przede wszystkim wyjątkowym smakiem oraz prostotą przygotowania. Jeśli potrzebujesz oryginalnego pomysłu na obiad, który da się przygotować w pół godziny, ta propozycja jest dla ciebie! Kurczaka lubi praktycznie każdy, masz więc pewność, że lunch przypadnie do gustu większości członków rodziny. Kluczem do sukcesu tej potrawy jest zielony groszek, którego słodkawy smak doskonale łączy się z kurczakiem oraz aksamitnym sosem.
Dla kogo?
Potrawka z kurczaka z rosołu z groszkiem to danie dla każdego miłośnika drobiowych obiadów.
Na jaką okazję?
Na obiad, kolację oraz dla niespodziewanych gości. Potrawka z kurczaka z groszkiem sprawdzi się na każdą okazję!
Czy wiesz, że?
Czas przechowywania mięsa drobiowego w lodówce nie zawsze jest taki sam. Cały kurczak zachowa swą świeżość do 3 dni, natomiast jego kawałki już tylko przez 24 godziny.
Dla urozmaicenia:
Potrawkę serwuj z ryżem. Możesz także przygotować ulubioną sałatkę warzywną.