Tort włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort włoski

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

0.5 opakowania

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieso smaże na oliwie, dorzucam posiekany czosnek i cebulę, przesmażam razem. Dodaję sól, pieprz i oregano. Do mięsa wlewam sos i mieszam razem. Bazylię siekam drobno i dorzucam do mięsnego sosu. Na koniec dodaje 1/2 puszki kukurydzy.

Krok 2

Naczynie żaroodporne (najlepiej okrągłe) smaruję olejem, na dno układam placek tortilli, na wykładam 1/2 sosu z mięsem, posypuje startym serem, przykrywam kolejnym plackiem, na to 1/2 sosu z mięsem i ponawiam ser i jako ostatni kładę placek, który z wierzchu tylko smaruję resztą sosu i posypuje serem.

Krok 3

Naczynie laduje w piekarniku w 180st na 20 minut gdzie ser się stopi i ładnie zapiecze. Po wyjęciu kroje na porcje i dekoruje bazylią

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej