
Składniki
800 gramów
30 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką.

Krok 2
Mięso pokrój w małe paseczki i włóż do marynaty na 30 minut.

Krok 3
Jajka zmiksuj z mąką, dodaj paprykę, imbir i sól. Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Podawaj na ciepło.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej