Zapiekanka z grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

10 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Zapiekanka z grzybów - Krok 1

Krok 2

Pokrój słoninę i cebule w kostkę i duś około 20 minut, przestudź.

Zapiekanka z grzybów - Krok 2

Krok 3

Fix Schab a la Stroganoff wymieszaj ze śmietaną, lekko schłodź. Następnie dodaj jajka i zmiksuj na gładki płyn. Dodaj do tak przygotowanej masy bułkę tartą, by wchłonęła nadmiar płynu. Dodaj uduszone, lekko schłodzone grzyby.

Zapiekanka z grzybów - Krok 3

Krok 4

Przypraw masę do smaku i zapiekaj w żaroodpornym naczyniu wysypanym bułką tartą przez 30 minut w temperaturze 160 stopni. Zapiekankę z grzybów podawaj z ziemniakami i sałatką.

Zapiekanka z grzybów - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z grzybówZapiekanka z grzybów

Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.