Domowe wrapy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe wrapy

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępie podsmażamy piersi z kurczaka. Ja w tej wersji kroiłam kurczaka w kostkę ale można także zrobić w formie płatów będzie łatwiej się układać. Na patelnię dałam 3 łyżki oleju dodałam kurczaka i przyprawy: papryki słodką i ostrą, zioła, pieprz oraz wycisnęłam czosnek. Wcześniej można jeszcze przygotować sobie pomidorka i ogórka i pokroić je w kostkę. To samo zrobić z papryką czerwoną, umyć sałatę. Wszystko odkładamy sobie na bok aby potem tylko dodawać do naszego wrapa.

Krok 2

Sos do wrapa to mój pomysł prosty i szybki: 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz ketchup do smaku Nie podam dokładnych ilości, bo każdy woli albo bardziej ostre albo mniej więc w trakcie przygotowania próbujcie i doprawiajcie. Tajemniczy składnik mojego sosu to kilka kropel przyprawy w płynie Maggi.

Krok 3

Gdy wszystko mamy przygotowane następuje etap podawania głodującemu czekającemu przy stole:))) Tak więc podgrzewamy mięsko i na mięso kładziemy wrapy i przykrywamy pokrywką. Placki zmiękną, podgrzeją się. Placek wykładamy na talerz, smarujemy sosem, nakładamy mięso i po kolei sałata, pomidor, ogórek, papryka na górę ponownie sos i zawijamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej