
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wystudzone i usmażone śledzie ułóż w słoikach lub w niezbyt głębokim półmisku. Ryby zalej wystudzoną już zalewą. Pozostaw w chłodnym miejscu na min. 1 dobę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Krok 2
Śledzie oczyść i opłucz. Osusz, oprósz Delikatem Knorr i obtocz w mące.
Krok 3
Tak przygotowane śledzie usmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 4
Cebule pokrój w piórka. Smaż je na oleju tak, by uzyskać złocisty kolor.
Krok 5
W trakcie smażenia podlej połową szklanki wody, po czym dodaj sok z cytryny, ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec całość posól i dodaj cukier do smaku. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej