"Ruchanki" a' la Staśkowiak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Ruchanki" a' la Staśkowiak

Autor: Igorex

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać szklankę mąki. Jaja umyć i wbić razem z żółtkiem do mąki. Po czym następnie dodać opakowanie cukru wanilinowego.

Krok 2

Dolać troszeczkę mleka i zacząć miksować, tak aby powstało jednolite ciasto, bez grudek i niezbyt płynne i nie zbyt gęste. Miksując dodać dwie łyżki cukru.

Krok 3

Gdy ciasto jest odpowiedniej konsystencji należy rozgrzać olej i nakładając łyżką smażyć z jednej i drugiej strony tak, aby się tylko zarumieniło i nie było surowe w środku. To mój pierwszy przepis, więc proszę o wyrozumiałość :) Moi znajomi zachwalają. Życzę smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej