Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

50 mililitrów

0.6 litra

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj śmietanę oraz margarynę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Jajka ubij w miseczce, następnie dodaj rozdrobnione ryby i zmiksuj razem.

Krok 3

Ziemniaczane puree wymieszaj z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Z gotowej masy stołową łyżką nabieraj niewielkie porcje i ostrożnie kładź na rozgrzany olej. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj z sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej