Zupa parmezanowa z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa parmezanowa z pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To jedna z wariacji na temat smaków, które pamiętam

Krok 2

z wakacji. Mogłaby pochodzić z Parmy w regionie

Krok 3

Emilia-Romania. Ciekawe, co na to Włosi?

Krok 4

Zagotuj bulion i zdejmij z ognia. Wymieszaj jajka

Krok 5

z parmezanem (odłóż trochę parmezanu do posypania

Krok 6

zupy), wlej do gorącego bulionu, stale mieszając. Ponownie

Krok 7

ustaw na ogniu, gotuj, aż zaczną tworzyć się grudki.

Krok 8

Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową,

Krok 9

posyp natką i resztą parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej