Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 litr

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.

Krok 2

Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.

Krok 3

Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.

Krok 4

Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.

Krok 5

Dodajemy pokrojone w kostkę kromki pieczywa oraz bulion.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.

Krok 7

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej