
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
120 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.
Krok 2
Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.
Krok 3
Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.
Krok 5
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.
Krok 6
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 7
Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej