
Składniki
20 dekagramów
1
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Namocz w wodzie fasolę, następnie ugotuj w części bulionu.

Krok 3
Przesiej mąkę, dodaj jajko i odrobinę wody, zagnieć twarde ciasto.

Krok 4
Zetrzyj ciasto na tarce o dużych oczkach i dodaj do fasoli pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, aż będzie miękkie.

Krok 5
Pomidory sparz i obierz, a następnie pokrój w plastry. Obierz cebulę i razem z papryką pokrój w kostkę.

Krok 6
Boczek pokrój w kostkę i częściowo stop na patelni. Dodaj cebulę i paprykę, smaż wszystko razem. Oprósz mąką, zasmaż i gotuj 10 minut.

Krok 7
Pozostały bulion dodaj do ugotowanej fasoli, następnie wrzuć podsmażone warzywa. Posyp majerankiem, dopraw do smaku i podawaj z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej