
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.
Krok 2
Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.
Krok 3
Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej