Francuska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
338 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

2 sztuki

1 szczypta

1.25 litra

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

50 gramów

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój na niewielkie kawałki, czosnek posiekaj. Przesmaż razem na margarynie, następnie dodaj listki tymianku, zalej szklanką wody i podduś.

Krok 2

Bulionetki rozpuść w litrze wrzącej wody i wlej do warzyw. Dodaj również pomidory i gotuj 25 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Po tym czasie zmiksuj zupę, używając blendera.

Krok 4

Sucharki zapiecz z plastrem sera. Gorącą zupę wlej do bulionówek i zanurz w niej zapieczone grzanki. Udekoruj listkami tymianku.

1

Opinie o przepisie

  • Grazyna Dubinska

    Grazyna Dubinska , 07.04.2019

    Jest napewno pyszna ugotuję dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Francuska zupa pomidorowaFrancuska zupa pomidorowa

Wyraziste pomidory pelati mogą być podstawą do przygotowania pysznej pomidorowej. Zainspiruj się kuchnią francuską i przyrządź zupę z zapieczonymi grzankami oraz serem mozzarella. Od czego zacząć? Warzywa wskazane w przepisie pokrój na niewielkie kawałki, a czosnek drobno posiekaj. Wszystko smaż na rozgrzanym tłuszczu, na końcu wsypując listki świeżego tymianku. Zalej szklanką wody i duś przez jakiś czas. Wywar przyrządzisz, rozpuszczając aromatyczną bulionetkę w litrze wrzącej wody – połącz go z warzywami oraz podstawowymi przyprawami. Do mieszanki dodaj jeszcze pomidory z puszki i gotuj wszystko przez kilkanaście minut. Po tym czasie zmiksuj zupę za pomocą blendera. Uzupełnieniem dania będą grzanki – pieczywo zapiecz w piekarniku razem z plastrem mozzarelli i oprósz tymiankiem oraz pieprzem. Jak podawać tę zupę? Jeszcze gorącą wlej do bulionówek i zanurz w niej zapieczone grzanki. Odpowiednią dekoracją będą listki świeżego tymianku lub bazylii. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej. Smacznego!