
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
null
0.5 kilograma
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.

Krok 3
Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.

Krok 4
Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.

Krok 5
Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Krok 6
Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.