
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
1 pęczek
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki. Mięso zalać ostudzonym bulionem z kostki i doprowadzić do wrzenia.
Krok 2
Następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Dodać warzywa i gotować kolejne 20 minut.
Krok 3
Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania zabielić zahartowaną śmietaną i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej