Pulpety w sosie serowym z serkiem topionym | Przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
352 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

259 osób wydrukowało

Pobierz pdf

394 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 2

Krok 3

Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Beata Pajor

    Beata Pajor , 09.10.2019

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa ewa

    ewa ewa , 02.09.2019

    Danie jest super ekstra, właśnie narobiono mi smaka ,a teraz biegnę do sklepu po składniki mmmniamm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiemPulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem

Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.