
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
300 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.

Krok 3
Ugotowany makaron dodaj do sosu borowikowego rozmieszanego w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, całość zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.

Krok 4
Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej