Penne po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne po królewsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

25

heart
2307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

538 osób wydrukowało

Pobierz pdf

733 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.

Penne po królewsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.

Penne po królewsku - Krok 2

Krok 3

Ugotowany makaron dodaj do sosu borowikowego rozmieszanego w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, całość zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.

Penne po królewsku - Krok 3

Krok 4

Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

Penne po królewsku - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Anna Trautz

    Anna Trautz , 06.01.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hubert Enerlich

    Hubert Enerlich , 26.07.2016

    Bedzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Xxx

    Sylwia Xxx , 16.02.2016

    lekker

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kuś

    Joanna Kuś , 26.01.2016

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • alicja.bienko@wp.pl  Bienko

    alicja.bienko@wp.pl Bienko , 25.11.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Polit

    Ania Polit , 30.08.2015

    kiepskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wojdowska

    Marzena Wojdowska , 08.07.2015

    Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne po królewskuPenne po królewsku

Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.