
Składniki
1 pęczek
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
120 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Jaja ugotuj, jabłka obierz i wraz z ogórkiem zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Podawaj z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka jarzynowa z szynką
Chyba nie ma w Polsce domu, w którym na stole chociaż raz nie zagościła sałatka jarzynowa. Punkt obowiązkowy menu świątecznych i stały bywalec na wszelakiego rodzaju uroczystościach, dziś występuje w nieco zmienionej wersji. Sałatka jarzynowa z szynką to połączenie idealne dla wszystkich, którzy cenią smak popularnej sałatki z gotowanych jarzyn, a równocześnie lubią mięsną nutę w tego typu daniu. Jak przygotować ten kulinarny hit? Wystarczy, że ugotujesz włoszczyznę, a więc marchewkę, pietruszkę, i kawałek selera, a następnie pokroisz je w kostkę. Możesz użyć tez warzyć pozostałych z gotowania rosołu. Dodaj do nich winne starte jabłko, pokrojone ogórki konserwowe lub kiszone i paseczki ulubionej szynki. Wszystko zalej majonezowym sosem i sałatka z mięsnym akcentem gotowa. Na wierzchu możesz poukładać grzanki i kawałki jajka na twardo.