
Składniki
2 łyżki
2 szczypty
3 sztuki
1 łyżka
60 gramów
null
null
4 sztuki
250 gramów
250 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Przesmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do rondla.
Krok 3
Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek i przełóż go do mięsa.
Krok 4
Dodaj namoczone rodzynki i śliwki (osobno, po około 30 minut). Duś 10 minut.
Krok 5
Dodaj cynamon, goździki, wlej śliwowicę i szklankę wody. Przykryj i duś ok 45 min.
Krok 6
Cynamon i goździki wyjmij. Dodaj sparzone i obrane ze skórki migdały. Duś na małym ogniu 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej