Łosoś w kieszonce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w kieszonce

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło do grillowanego łososia w kieszonce może być ziołowe, ale też czosnkowe, koperkowe, cytrynowe, kaparowe. Ważne, by miało wyrazisty smak i ładnie pachniało.

Krok 2

Zmiksuj anchois, zioła i masło, przypraw pieprzem. Steki z łososia oprósz solą i pieprzem, posmaruj masełkiem ziołowym. Półtorej cytryny pokrój na ćwiartki, z połówki wyciśnij sok. W kieszonkach z folii aluminiowej ułóż po 1 steku, po 2 pomidorki i kapary, po 1 anchois, oliwce i ćwiartce cytryny. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, foliową kieszonkę szczelnie zamknij i ułóż na grillu. Piecz, aż kieszonka spuchnie od nadmiaru pary, która nie będzie

Krok 3

miała ujścia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po polsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej