Makaron z łososiem i groszkiem zielonym - w sosie | Przepisy.pl pixel

Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

3 opakowania

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Mrożony groszek zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut, po czym odsącz go z wody.

Krok 3

Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj z 400 ml wody i śmietaną.

Krok 4

W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, groszek, rybę z puszki.

Krok 5

W moździerzu połącz liście mięty i sok z cytryny wraz z odrobiną startej skórki. Polej miętowo-cytrynowym sosem makaron przy podaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętąKremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

To danie jest propozycją na łagodniejszą wersję makaronu, z rybnym dodatkiem i warzywami. Przygotowuje się je dość szybko dzięki wykorzystaniu łososia lub tuńczyka z puszki oraz gotowego sosu cztery sery. Na początek ugotuj makaron, sprawdzą się zwłaszcza muszelki lub kokardki. Zalej też wrzątkiem mrożony zielony groszek i pozostaw go w wodzie na parę minut. Przygotowany ze śmietaną sos zagotuj i dorzuć do niego pozostałe składniki, czyli: makaron, rybę i groszek. Wyrazistości doda potrawie miętowo-cytrynowy sos, którym polejesz dodatkowo wierzch dania. Przygotujesz go, rozcierając liście mięty w moździerzu i łącząc je z sokiem z cytryny i odrobiną startej skórki cytrynowej. Kremowy makaron z łososiem, zielonym groszkiem i miętą będzie wyśmienity, jeśli posypiesz go świeżym koperkiem. Sprawdzi się też serowy dodatek, np. płatki parmezanu lub miękki kozi ser. Serwuj makaronowo-rybne danie jako smaczny obiad lub ciepłą kolację. Przygotujesz je na podstawie podanego powyżej przepisu. Sprawdź go.