Spaghetti z sosem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem rybnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 mililitrów

1 pęczek

1 łyżka

50 mililitrów

30 gramów

20 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Koperek pokrój drobno.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojonego w paski łososia, kapary i zalej winem. Duś chwilę do momentu aż wino odparuje.

Krok 3

Następnie wlej śmietanę, sos zagotuj, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj koperek.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem. Podawaj posypany Grana Padano i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej