Spaghetti z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.

Krok 2

Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem.

Krok 3

Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i dusimy pod przykryciem.

Krok 4

Dodajemy bulionetkę i odrobinę cukru.

Krok 5

Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odpowiednio zgęstnieje.

Krok 6

Podajemy posypany serem z makaronem spaghetti. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej